Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pezsgőtabletták - Jelentése és felhasználása

A sporttáplálkozás több lehetőséget kínál az energiaszerzésre. Legyen szó energiatablettákról , zselékről és gélekről vagy szeletekről. Mindenki fő feladata az energiaforrások minőségi és gyors pótlása .

A sporttáplálkozás több lehetőséget kínál az energiaszerzésre. Legyen szó energiatablettákról , zselékről és gélekről vagy szeletekről. Mindenki fő feladata az energiaforrások minőségi és gyors pótlása .

Az emberi szervezet energiarendszere egy meglehetősen összetett folyamat, ahol a táplálékkal kapott energia eljut a dolgozó izmokhoz. Ott azonnal felhasználják vagy energiatartalék formájában tárolják. A szénhidrátok a fő energiaforrások. Ez tud a leggyorsabban felszívódni, így pótolja a szükséges energiát. Éppen ezért a szénhidrátok a fő alkotóelemei minden energiasport étrend-kiegészítőnek.

Fontos megjegyezni, hogy nem csak egyféle szénhidrát létezik, hanem megkülönböztetünk egyszerű - monoszacharidokat (pl. glükóz) és összetett - poliszacharidokat (pl. keményítő, rost, glikogén). Ez az egyik kritérium a megfelelő energiatartalmú étrend-kiegészítő kiválasztásához. Ha rövidebb és intenzívebb fizikai tevékenységre készül, részesítse előnyben az egyszerű szénhidrátokat. Ellenkezőleg, ha teljesítménye több órán át, akár napokig is kitart, akkor javasoljuk, hogy nyúljon összetett szénhidrátokhoz. Lassabban emelik meg a vér glükózszintjét, ellenkezőleg, hosszabb ideig állandó szinten tudják tartani. Így segítik a kiegyensúlyozott teljesítményt a lehető leghosszabb ideig fenntartani.

Az egyszerű cukrokon alapuló energia-kiegészítőknek azonban még a több órás állóképességi ágak között is megvan a helyük. Tipikus példa a futó- vagy kerékpárverseny, amikor a sportolónak gyorsan kell energiát pótolnia ahhoz, hogy legyen ereje futni vagy hegyet mászni. Az összetett szénhidrátok lassabban jutnának el a vérbe, és az energiaellátás is olyan hosszadalmas lenne.

Az Isostar energiatabletták alapja a szőlőcukor és a fruktóz. Mindkét anyag az egyszerű szénhidrátok csoportjába tartozik. A tabletták dextróz és fruktóz aránya 83% szőlőcukor és 8% fruktóz. Mindkét cukor már a szájban elkezd lebomlani, majd a hordozók segítségével eljut a véráramba. A véráram által oda szállítják őket, ahol éppen szükség van rájuk. Fizikai aktivitás esetén tehát az izmok.

Az Isostar energiatabletták emellett számos ásványi anyaggal és vitaminnal dúsítottak. Ásványi anyagként káliumot és magnéziumot tartalmaznak. A kálium esszenciális ásványi anyag (azaz étrenddel kell beszerezni), pótolhatatlan funkciója az emberi szervezetben. Számos testi folyamatban játszik szerepet. Számunkra legérdekesebb funkciója a sporttal kapcsolatos. Az emberi szervezetben a kálium 98%-a a sejtekben található. Legnagyobb koncentrációja pontosan az izmokban, a vörösvértestekben, a májban, a bőrben, a csontokban, az idegekben, az agyban és a testnedvekben van.

A kálium elengedhetetlen eleme az emberi szervezet összes sejtjének és szövetének megfelelő működéséhez. Hat az izomrendszerre, mind a vázizmokra, mind a simaizomra és a szívizomra. Itt részt vesz a neuromuszkuláris átvitelben. Ez azt jelenti, hogy információt továbbít az ideg- és izomrendszer között, és ennek köszönhetően az ember képes mozgatni az izmokat. A glikogénből is segít energiát nyerni.

A magnézium , amelyet az Isostar energiatabletták is tartalmaznak, nagyon népszerű ásványi anyag a sportolók körében. Különösen azoknak, akik görcsöktől vagy fáradtságtól szenvednek. Hatással van az idegrendszer, az izmok, a psziché és az elektrolit egyensúly megfelelő működésére is. Az energiatermelésben is segít. Ezenkívül hozzájárul az egészséges fogak, csontok, körmök megőrzéséhez, és része a fehérjeszintézisnek.

Az Isostar energiatabletta a vízben oldódó vitaminok teljes spektrumát tartalmazza. B1-, B2-, B5-, B6-, PP- és C-vitamin. A B csoportba tartozó vitaminok fontos szerepet játszanak az energiaátalakításban, így segítik a lehető legnagyobb mennyiségű energia megszerzését és felhasználását.

A C-vitaminnak alapvető szerepe van az egészségvédelemben. Ez egy antioxidáns vitamin, és támogatja az általános immunitást és a védekezést. Elegendő adagnak minden sportoló étrendjének részét kell képeznie. Főleg az igényes edzések időszakában, amikor a szervezet minden energiát az adott teljesítményhez, majd a regenerációhoz felhasznál. Ekkor a szervezet legyengül, és fogékonyabb a betegségekre. Ezért van itt fontos szerepe a C-vitaminnak.

Az Isostar pezsgőtabletták gyakorlatilag csomagolva vannak, mindegyik külön-külön. Ez a praktikus csomagolás is könnyen kinyitható. Hagyhatja, hogy a tabletta feloldódjon a szájában, vagy megrághatja. Javasoljuk, hogy ionos itallal vagy vízzel igya.

Mindig legyen kéznél egy Isostar energiatabletta , amely megmenthet a gyengeségtől , vagy kihúzhat a válságból. Sportolás előtt és közben is szedheti. Fizikai aktivitás során 30-45 percenként egy tabletta javasolt. A maximális napi adag nem haladhatja meg a 8 tablettát. Azonban minden sportolónak mások az igényei. Próbálja ki a tablettákat edzés közben, és állítsa be az adagot az Ön igényeihez.

Tartalomhoz tartozó címkék: Isostar ital sportital
Azonnali elérhetőség

E-mail: info@sportmarket.hu

Üzlet: 1117 Budapest, Dombóvári út 13.

Tel.: +36 70 367 9503

Nyitvatartás:

2024.05.01-től:

H-P: 12:30-17:00

Szállítási díjak