Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mire ügyelj szobabicikli edzés alatt ?

Otthon sportolni fitnesz gépen - rovatsorozatunkban adunk néhány ötletet az otthoni edzéshez 1. rész : Mire figyelj a szobakerékpár használatánál ?

Biciklitúrára indulni szép időben érdemes, hogy fényt és friss levegőt gyűjthessünk. Amikor eljön a szeles, hideg és szürke esős évszak valamint rövidebb nappalok; szívesebben töltjük otthon az időt iskola vagy munka után. Ilyenkor is nyerhetünk energiát az otthoni sporteszközökkel. A szobakerékpárral egy óra alatt akár 5 – 600 kalóriát elégethetünk kb. 20 km/óra sebesség mellett.

Kezdőként javasolt heti két alkalommal kezdeni a szobakerékpározást 45 – 60 perccel. Választhatunk a kedvezőbb készülékből vagy ha többfajta mérést szeretnénk ergometer – izommunkát mérő sporteszköz vásárlása javasolt.

Két hónap edzés után válthatunk az ún. „ Interval „ edzésre, mely rövid és intenzív. Az időszakos edzés elegendő az anyagcsere felfokozására és különböző szív – és érrendszeri megbetegedések valamint cukorbetegség megelőzésére.

Ha motiváltabbak leszünk csapatban választhatunk fitnesz termekben a spinning edzések között. 

spinning-edzes-bicikli-cyber-cycle.jpg

Csodálatos a szobabicikliben, hogy mindenki használhatja. Kortól függetlenül erősíti szervezetünket és kutatások szerint megelőzhető vele is az időskori demencia. Azaz növeljük teljesítményünket napról napra s egészséges táplálkozás mellett felesleges kilóktól megszabadulunk.

Fontos a helyes tartás. Csuklónkat ne hajlítsuk be és az ülés ne legyen túl alacsonyan. Vállakat fel és lábaid legyenek nyújtva. Ne üljünk púposan, hátfájást okoz. 

Készüljetek a téli napokra. Legyél fit egész évben. Ünnepek után tekerd le a felesleges kilókat vidáman akár kedvenc koncertedet vagy filmedet nézve. Állítsd nappalidba a biciklid, hogy szem előtt tartsd és kedvet kapj a mindennapi mozgáshoz. Nálunk már működik. Az összes családtag felpattan s pár perc leforgása alatt megtesz napi 10 km távot. A kicsi is több a semminél. Maradj egészséges és erősítsd magad kerékpározással te is. 

szobabicikli-edzes-fitnesz.jpg

 

Azonnali elérhetőség

E-mail: info@sportmarket.hu

Üzlet: 1117 Budapest, Dombóvári út 13.

Tel.: +36 70 367 9503

Nyitvatartás:

2024.05.01-től:

H-P: 12:30-17:00

Szállítási díjak