Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Teremcipők minden beltéri sportághoz

Squash cipők

squash cipőksquash cipők elengedhetetlenek a sport élvezetéhez, legyen szó amatőrökről, vagy épp versenyzőkről.

A squash - azaz a fallabda - az utóbbi évtizedekben kiemelkedően nagy népszerűségre tett szert, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy szórakoztató, kőkeményen meg is dolgoztatja az egész testet. A sportág ráadásul nem igényel túl nagy befektetést, hiszen csak néhány felszerelésre van hozzá szükség: az ütő és a labda természetesen alapvető, de ami ezeken túl még elengedhetetlen, az a speciális squash cipő.

squash cipő talpa adja a "speciális" jelző lényegét, ugyanis meg kell akadályoznia a játékos megcsúszását, és ehhez speciális anyagra, illetve kialakításra van szüksége. Átlagos teremcipőben játszva gyakoriak lennének a sérülések, és persze a játék is jóval nehezebb lenne, hiszen a játékosnak stabilitás megőrzésére kellene figyelnie, így pedig a játék elveszti élvezetességét. A speciálisan erre a célra gyártott squash cipő tehát egyaránt garantálja a biztonságot és a szórakozást is.

Röplabdás cipő

röplabdacipőA röplabda szintén olyan sportág, amely speciális teremcipőt igényel: a röplabdás cipők a csúszásgátlás tekintetében hasonlóak a squash cipőkhöz, ám ezen kívül akadnak különbségek is. A csúszásgátló talp minden teremcipő esetében kötelezőnek tekinthető, hiszen az olyan sportoknál, mint amilyen például a röplabda is, a gyors mozgás és a hirtelen irányváltás alapvető, viszont egy röplabdacipőnek el kell nyelnie az ugrások utáni leérkezések energiáját is.

Ami a röplabdás cipő felsőrészét illeti, itt érhetőek tetten a sportágra jellemző különbségek a többi teremcipőhöz képest. A röplabdacipő felsőrésze párnázott, ami biztosítja, hogy a lábfej mozgása stabil és biztonságos lehessen, de az ütésektől is védi azt, emellett fontos a megfelelő illeszkedés, valamint a jó szellőzés is, ami persze nem csak a röplabdázáshoz készített teremcipők esetében elengedhetetlen; a komfort játék közben is komfort, amire minden játékosnak szüksége van ahhoz, hogy a játékra és a győzelemre tudjon koncentrálni.

Kézilabdacipők

kézilabdacipőkézilabdacipők szintén teremcipők, azaz sokban hasonlítanak a többi, hasonló sportág számára kifejlesztett lábbelikhez, ahogy bizonyos elemeikben különböznek is. Itt is fontos a talp csúszásának megakadályozása, azonban a felsőrészen számos szellőzőnyílás, illetve könnyítés található, aminek köszönhetően a kézilabdás cipők a többi teremcipőhöz képest alacsonyabb súlyúak. A kézilabdacipő szintén szorosan tartja a lábfejet és a bokát, ami a biztonság szempontjából elengedhetetlen, ezen különbségeket leszámítva azonban a kézilabdacipők átlagos teremcipőnek mondhatóak, amelyeket viszont akár amatőrök, akár profi sportolók is használhatnak egy edzés, vagy kár egy kézilabdameccs során is.

Amennyiben teremcipőket szeretnél vásárolni, tekintsd meg webáruházunk kínálatát, válaszd ki a sportágadnak megfelelőt, majd vásárold meg mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdésed lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Szállítási díjak

Azonnali elérhetőség

E-mail: info@sportmarket.hu

Üzlet: 1117 Budapest, Dombóvári út 13.

Tel.: +36 70 367 9503

Nyitvatartás:

H-P: 9:00-17:00