Termékek Menü

Miben más az Asics sportcipő ?

Sportcipők jelentősége 

Minden sportághoz kell egy jó cipő. Mindegy, hogy a sportoló előre vagy egy másik irányba mozog. A lábak által kifejtett erő a lábakról a talajra vetődik át és mozgást eredményez. A láb elmozdulása a cipőben, vagy a lább illetve a cipő bármilyen instabilitása kiegyensúlyozó mozgásra kényszeríti a sportolót. Ez nemcsak értékes energiát emészt fel; hanem bizonyos körülmények között növelheti a sérülés kockázatát.

Emiatt az Asics sportcipői gyártásakor különös hangsúlyt fektetnek a dinamikus stabilitásra. A Space Trusstic rendszer a DuoMax Support System és a PHF Personal Heel Fit technológiák szinte terméaszetes és rendkívül hatkékony mozgásformát eredményeznek; melyek során az energiaveszteség a lehető legkevesebb és a sérülés kockázata csökken.

asics sportcipo jellemzoi premium teremcipo futocipo

  Minden innovatív, sportcipőkkel kapcsolatos megoldásnak, melyet az Asics fejlesztett ki; világos célja van: az adott sportoló teljesítményének növelése. 

Így mindig az adott amatőr vagy profi sportoló specifikus igényeiből indulnak ki. 

Az Asics így volt képes olyan sportcipőket megalkotni, melyek épp annyira stabilak mint amennyira kényelmesek. Ezalatt a legkisebbre csökkentve az izületek terhelését, elősegítve ezalatt a láb természetes mozgását. 

Az Asics sportcipőt nemcsak viselni fogja, lábának szinte a részévé fog válni. És ez még nem minden. 

A komfortfokozatot növeli a szilikontalpú Asics Gel zselés rezgéscsillapító rendszer, mely már majdnem 20 éve az Asics sportcipők alkalmazott legfontosabb technológia. A talp elülső és hátsó részén célzottan elhelyezett Gel azaz zselé elemek hatékonyan csökkentik az ütközések erejét, melyek futás közben terhelik a test ízületeit. Az Asics gel részek gondoskonak arról, hogy futás közeben a lehető legkisebb terhelés érje testünket. 

A futók nem mindig azért fejezik be a futást, mert fáradtak. Gyakran csak azért, mert lábuk nincs összahangban a sportcipővel; ez megnehezíti a futást. Emiatt az Asics kidolgozott olyan technológiákat, melyekkel a cipő jobban alkalmazkodik viselőjének igényeihez. 

Előnyök: 

  • rezgéscsillapítás
  • tökéletes illeszkedés
  • stabilitás

A Duomax védőrendszer lényege, hogy a középtalp két vagy több különböző keénységű anyagból áll. A rendszer csökkenti a fokozott pronációt azaz dőlést és az ízületek terhelése jelentősen csökken. A sportoló így a lehető legtermészetesebben tud mozogni. Ennek köszönhetően a sérülés kockázata minimálisra csökken, a lábizmok a lábak stabilizására fordított energia előállítása helyett a mozgásra, a futásra " koncentrálhatnak ". 

 

  

Szállítási díjak
Azonnali elérhetőség
Telefon: +36 70 367 9503
Cím: 1117 Budapest, Dombóvári út 13.